Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πολιτική των κορδονιών





















Κοινωνικά δίκτυα και μέσα μαζικής ενημέρωσης προέβαλλαν όλη την εβδομάδα τα ανδραγαθήματα -γκάφες- του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη «χαριτωμένη» αμέλεια της Μαρέβας να μην προνοήσει για το διαβατήριο του συζύγου της και με το δέσιμο των κορδονιών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο στρατιωτικό άγημα.
Τα φίλα προσκείμενα στη ΝΔ Μέσα έσπευσαν να αναδείξουν τις απερισκεψίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ και όσα αντιμάχονται τον κ. Μητσοτάκη προέβαλαν εκτενώς τα περιστατικά με ειρωνικά σχόλια και αυστηρές κριτικές.
Η επικοινωνιακή εικόνα πέτυχε τον στόχο της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος, που κάνει τα λάθη του, με αδεξιότητες και επιπολαιότητες πολλές φορές.
Δηλαδή ένας αντισυμβατικός πολιτικός, που δεν διστάζει να καθίσει μπροστά στις κάμερες να του… σιάξει τα μαλλιά η Μαρία Σπυράκη ή να κάνει κομματικές εκδηλώσεις καθισμένος πάνω σε μπάλες από αποξηραμένα σιτηρά.
Μήπως αυτός είναι τελικά ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επικοινωνιακού του επιτελείου; Γιατί ποιος θα το πίστευε ότι όλοι αυτοί οι αμερικανόφερτοι και εγχώριοι συμβουλάτορες πληρώνονται για να απαξιώσουν την εικόνα -ή να προκαλέσουν τη χλεύη- ενός αρχηγού κόμματος που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός;
Η απάντηση είναι απλή: μέσω της εξωραϊσμένης επικοινωνίας παρακάμπτεις την πολιτική. Και η πολιτική δεν είναι το ισχυρό κομμάτι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Είναι πιο εύκολο να κάνεις χαριτωμενιές, παρά να θυμίζεις στους Ελληνες πώς χρεοκόπησε η χώρα, ποιοι συμμετείχαν στο πάρτι με τις μίζες, πώς στήθηκαν το κομματικό κράτος και το σύστημα της διαπλοκής.
Είναι πιο εύκολο την ατζέντα να τη διαμορφώνουν τα λυμένα κορδόνια, παρά η πλήρης ιδιωτικοποίηση του κράτους και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων που επαγγέλλεται ο πρόεδρος της ΝΔ. Είναι μια σχεδιασμένη, «λάιτ» πολιτική, αντίστοιχη με αυτή που υλοποίησε ο Πέτρος Κωστόπουλος την εποχή της σημιτικής διακυβέρνησης.
Πηγή: Νέα Σελίδα,http://tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)