Όλαφ Σολτς: Ποιος είναι ο σοσιαλδημοκράτης αντικαταστάτης του Σόιμπλε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ

























 Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτςαναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, καθώς το πρωί της Τετάρτης η Άγκελα Μέρκελ και ο Μάρτιν Σουλτς ήρθαν σε συμφωνία για τον μεγάλο συνασπισμό. 
Όπως σχολιάζει το Reuters, το SPD τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και η τοποθέτησή του Ολαφ Σολτςσημαίνει την απομάκρυνση από την σφικτή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του κ. Σολτς στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στο SPD και πιθανός υποψήφιος καγκελάριος του κόμματος στις επόμενες εκλογές, αν και επανεξελέγη αντιπρόεδρος με ποσοστό μόλις 59% στο συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου, θεωρείται συντηρητικός, εγκρατής και με αυτοπεποίθηση.
Μάλιστα, ο ίδιος παλιότερα είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην Άγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντάς την αδύναμη ηγέτιδα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών της για τον σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα.
«Οι μεγάλοι συνασπισμοί δεν επιτρέπεται να αποτελούν μόνιμη κατάσταση. Εάν ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν λαμβάνει χώρα μεταξύ των μεγάλων κομμάτων αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο για την δημοκρατίας μας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο νέο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
«Η Γερμανία έχει 80 εκατ. κατοίκους, έχουμε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες και είναι η σημαντικότερη χώρα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε επομένως μια σταθερή κυβέρνηση» έλεγε ο Σολτς προτρέποντας μάλιστα στα στελέχη του SPD να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ