Ο ανάγωγος της Κυριακής: Η μαλακία χτύπησε κόκκινο


























Τόσα πολλά τα νεύρα που άρχισαν να την πληρώνουν και τα αγάλματαΟ κόκκινος φύλακας του Φαλήρου έπεσε από κάποιους «Ταλιμπάν» της Ορθοδοξίας, οι οποίοι με σκοινιά και φορτηγά πήγαν και γκρέμισαν το άγαλμα. Αμέσως μετά «ησύχασε» η περιοχή, καταλάγιασαν τα κύματα, μιας και η διαολεμένη ψυχή αυτού του αγάλματος ξυπνούσε τα βράδια και έκανε μάγια στους κοιμώμενους κατοίκους του Φαλήρου.
Η μαλακία χτύπησε κόκκινο. Ο Μεσαίωνας είναι εδώ. Η επόμενη σκηνή στην ταινία της εθνικιστικής και παραθρησκευτικής μαλακίας που έχει εισχωρήσει αδίστακτα στα αρρωστημένα μυαλά, θα είναι το κάψιμο των βιβλίων στην Ομόνοια;
Όλος αυτός ο εθνικισμός ταΐζεται σιγά σιγά μέσα από τους εντεταλμένους του διαδικτύου. Δεν θα αργήσει ο καιρός που το αίτημα της εποχής θα είναι Καθαρό Διαδίκτυο. Αφού διαφυλαχθεί δηλαδή το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα να καθαρίσει απ’ όλους τους χουντικούς, τους πράκτορες, τους εγκάθετους, τα πληρωμένα τρολς και τα ψεύτικα προφίλ.Η χούντα ζει μέσα στο διαδίκτυο και θα χρειαστεί ένα Ηλεκτρονικό Πολυτεχνείο. «Εδώ Ηλεκτρονικό Πολυτεχνείο, εδώ Ηλεκτρονικό Πολυτεχνείο». Ένα μεγάλο τοίχος προοδευτικών ανθρώπων και ανθρώπων του πνεύματος να μπει μπροστά για να καθαρίσει το διαδίκτυο από τη μαύρη χούντα.
Υ.Γ.1: Σκίζουν τα ιμάτιά τους κάποιοι «Μακεδονομάχοι» διαβάζοντας τα πέντε πιθανά ονόματα τα οποία φέρεται να κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Νίμιτς γιατί όλα εμπεριέχουν τον όρο Μακεδονία και παριστάνουν όλοι τους εθνικά αγουροξυπνημένους. Να υπενθυμίσω εγώ, ο ανάγωγος, ότι από 13 Σεπτεμβρίου 1995 βρίσκεται σε ισχύ η ενδιάμεση συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει την πΓΔΜ με την προσωρινή της ονομασία. Τι σημαίνει το Μ; Μαλακίας; Όχι βέβαια. Μακεδονίας. Όλοι αυτοί που κόπτονται, λοιπόν, έχουν αποδεχθεί το Μακεδονίας από το ’95 τουλάχιστον. Η αλήθεια είναι ότι το έχουν αποδεχθεί από την αρχή γιατί δεν αντέδρασε ούτε ο γέρος Καραμανλής, ούτε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ούτε βέβαια οι εθνικιστές, χουντοσυνταγματάρχες της επταετίας, ούτε και οι μετέπειτα κυβερνώντες.Μόνο ο Καραμανλής που στο Βουκουρέστι έβαλε βέτο και είπε ότι θα υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός. Γεωγραφικός προσδιορισμός ποιανής; Της Μακεδονίας προφανώς.
Άρα το Μακεδονίας το έχουν όλοι αποδεχθεί και τώρα παριστάνουν τους εθνικά ανήσυχους.
Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί και ο ανάγωγος με όλους αυτούς. Απλά να ξέρουμε τι λέμε.
Ο δε Νίμιτς μας έκανε πέντε προτάσεις, όλες με το Μακεδονίας μέσα. Είναι σαν να πας σε ένα μαγαζί και λες δεν μπορώ το τζίντζερ κι ο σερβιτόρος σου λέει πέντε διαφορετικά φαγητά, αλλά όλα με τζίντζερ μέσα. Ρε μεγάλε το τζίντζερ δεν μπορώ.
Γνωστό παλιό ανέκδοτο που έναν τον έλεγαν Γιώργο Σκατά και ζήτησε αλλαγή του ονόματός του στο δημαρχείο και του το έκαναν Παναγιώτης Σκατάς.
Συμπέρασμα; Δεν τη γλυτώνουμε.
Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε, ο γέρο-Μητσοτάκης είχε πει πως ότι όνομα και να δώσουμε σε δέκα χρόνια θα ξεχαστεί. Γιατί τα ΜΜΕ δεν θυμούνται αυτή τη δήλωσή του; Την είπε εν τη αφέλειά του; Ήταν αφελής ο Μητσοτάκης; Ο κανακάρης του, ο αυτοδημιούργητος, το θυμάται; Συμφωνεί με τον μπαμπάκα του; Υπάρχει κανάς δημοσιογράφος με αρχίδια να στριμώξει τον Κυριάκο ή όλοι κοτούλες;
Κοτούλες. Αυτά δεν είναι δελτία ειδήσεων, αυτά είναι τα κοτέτσια των οκτώ.
Κο κο κο κο…
Αυτή η Metron Analysis που έκανε το γκάλοπ για τα Νέα (σύμφωνα το οποίο το 61% των Ελλήνων θέλει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό), πώς τα καταφέρνει κάθε φορά και τα γκάλοπ της ταιριάζουν τόσο πολύ με τη γραμμή των Νέων; Αυτές δεν είναι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Αυτές είναι Φιλιππινέζες παρά τω Κυριάκω.
Υ.Γ.2: Ο Τσίπρας, πρωθυπουργός από την άλλη πλευρά, συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Έχει κάποια λογική αυτό; Δηλαδή τι ακριβώς πολίτευμα έχουμε που αντί να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενημερώνεται πρώτα ο αρχιεπίσκοπος; Τι είναι αυτό; Κάνω τον σταυρό μου από τα αριστερά;
Υ.Γ.3: Εν τω μεταξύ, Πέμπτη μεσημέρι η Σπυράκη έλεγε πώς είναι πολύ αργά για ενημέρωση από την κυβέρνηση για το Σκοπιανό, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας έβγαλε ανακοίνωση η Πειραιώς και επιτέθηκε στον Τσίπρα που ενημέρωσε τον Ιερώνυμο πριν από τη ΝΔ. Πάτε καθόλου καλά μωρέ; Αποφασίστε και εσείς. Θέλετε ενημέρωση ή θέλετε να κρύβεστε; Γιατί κρύβεται ο Κυριάκος. Το έχουμε καταλάβει όλοι.
Υ.Γ.4: Εγώ για τον Τζίμη Πανούση έκλαψα. Ήταν ωραίος ανάγωγος κι ανένταχτος με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν ήταν με κανένα κόμμα, με καμία ομάδα. Γι’ αυτό μάλλον δεν έστειλε κανείς τους ένα στεφάνι στην κηδεία του. Πλην της ΑΕΚ. Να τα λέμε κι αυτά. Ένα στεφάνι δεν θα επιβάρυνε τα έξοδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Υ.Γ.5: Είδαμε και την Ελένη Λουκά έξω από την εκκλησία που κηδευόταν ο Τζίμης Πανούσης, να στήνεται στη γνωστή της θέση μπροστά από τις κάμερες και να εξαπολύει εναντίον των φίλων και συγγενών που πονούσαν την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, πράγματα που κάνουν τη λέξη ντροπή να φαντάζει αηδιαστικά φτωχή μπροστά στον οχετό της τύφλωσής της. Και αηδίασα διπλά, που έπρεπε να ανέχομαι τις βρωμιές που εξαπέλυσε το γεμάτο δηλητήριο στόμα της, τη στιγμή που πονούσα για έναν τόσο αγαπημένο άνθρωπο. Δεν γίνεται την ώρα που κηδεύεται ένας άνθρωπος να υπάρχει νόμος που να ακολουθεί τον άγραφο ηθικό νόμο ότι τον νεκρό συνοδεύουν μόνοι οι άνθρωποι που τον αγαπούν;Μια στιγμή πάει να ησυχάσει αυτός ο άνθρωπος. Ας μονολογήσει η κλώσα αυτή άλλη ώρα.
Υ.Γ.6: Γιατί να μην πάει η Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ που λίγες μέρες πριν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα φτιάξει δικό της κόμμα; Δεν το καταλαβαίνω αυτό, που πέσατε όλοι να τη φάτε. Δεν ντρέπεστε. Μήπως η Τζάκρη είναι περισσότερο αριστερή απ’ αυτή;
Υ.Γ.7: Διάβασα τις προάλλες μια δημοσκόπηση για λογαριασμό ενός οικονομικού site ότι το 40% των ερωτηθέντων απάντησαν «Ναι» ή «Μάλλον Ναι» στην ερώτηση «αν είναι απαραίτητοι οι πλειστηριασμοί για τη βιωσιμότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».Έτσι «ξεπλένονται» σιγά σιγά οι πλειστηριασμοί, αγαπητοί μου αναγνώστες, στο μυαλό των πολιτών και κάποια στιγμή αργότερα, όταν θα τους έχουμε συνηθίσει για τα καλά, δεν θα «παίζουν» ούτε στα δελτία ειδήσεων.
Υ.Γ.8: Τους γλεντζέδες γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Μυτιλήνης, που τα έσπασαν την Πρωτοχρονιά στο ξενυχτάδικο «Χώρος υποδοχής του τμήματος επειγόντων περιστατικών», τους είδατε; Μπόλικο αλκοόλ, τσιγάρα και… ζεϊμπέκικα μετέτρεψαν σε τεκέ το τμήμα επειγόντων περιστατικών, ενώ τα κυπελλάκια εξετάσεων πήραν τη θέση των… πιάτων, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο την εικόνα του… μπουζουκτσίδικου.
Άντε τώρα να πάθεις κάτι σοβαρό εκείνη την ώρα και να σε πάνε εκεί για να σε σώσουν. Συμβόλαιο με τον Άγιο Πέτρο θα σε βάλουν να υπογράψεις.
Υ.Γ.9: Κάθε που διαβάζω ειδήσεις στο διαδίκτυο πετιούνται και διάφορα παρασκευάσματα που μου προσφέρουν απεριόριστη στύση, που μπορώ να πηδάω τη γκόμενα μου οκτώ ώρες ασταμάτητα, που μπορεί να χύνει η γυναίκα μου σαν βρύση που χάλασε και στο τέλος γράφει «Δεν πωλείται στα φαρμακεία. Μπες εδώ και πάρε το παρασκεύασμα». Τα παρακολουθεί κανένας αυτά; Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος τι ακριβώς κάνει; Κοιμάται όρθια ή τα έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα και όντως είναι σωστά; Ας βγει κάποιος να μας πει τι να κάνουμε μ’ αυτά γιατί δεν μπορώ να ακούω τη γκρίνια της γυναίκας μου κάθε μέρα «πάρε μου αυτό να ξεσκιστούμε ένα οκτάωρο».
Άμα ξεσκιστούμε ένα οκτάωρο δεν θα έχουμε να φάμε την άλλη μέρα. Να σου θυμίσω ότι κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χειρότερη φορομπηχτική κυβέρνηση που πέρασε ποτέ.
Ανελέητοι φορομπήχτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ